Turističke atrakcije u Veneciji
Most Rialto

Most Rialto je izgrađen krajem 16 veka kao rezultat konkursa održanog u Veneciji sa ciljem da se zameni stari most koji se nalazio na Grand kanalu. Mnogi slavni arhitekti kao što su Palladio, Sansovino i Vignola su učestvovali na ovom konkursu ali je na kraju izabran Antonio da Ponte.

Opširnije
Most Uzdaha

Ovaj čuveni most povezuje Palatu delle Prigioni i palatu Ducale. Neobičan naziv mosta potiče iz priče o osuđenicima u starim vremenima koji su nakon suđenja bili prisiljeni da pređu ovaj most kako bi bili sprovedeni u zatvor.

Opširnije
Trg Svetog Marka

Trg Svetog Marka je vekovima popularna turistička atrakcija, jedan od simbola grada. Na ovom prometnom trgu, koji je i centar zbivanja u samom gradu, možete pronaći brojne kafiće sa živom muzikom.

Opširnije
Kuća Goldoni

Veoma interesantno zdanje koga krasi upečatljiva Venecijansko gotička arhitektura. Izgrađena je u 15 veku, a u njoj je živeo Karlo Goldoni tokom 17 veka. Danas se u ovom zdanju nalazi i muzej posvećen Goldoniju sa kolekcijom suvenira i pozorišnih artefakata.

Opširnije
Geto

Geto je deo grada u kome su živeli pripadnici Jevrejske populacije za vreme vladavine Mletačke rebuplike, naselje je osnovano po nalogu Rimokatoličke crkve. Ovaj deo grada nije imao negativan smisao, jer su u gradu već postajale četvrti u kojima su živeli i radili Turski trgovci, ali i četvti sa Nemačkim stanovništvom.

Opširnije
Kula Svetog Marka

Kula Svetog Marka je najviša građevina u Veneciji, na visini od 97 metara možete uživati u prekrasnom pogledu na grad i katedralu Svetog Marka. Kula je izgrađena u 9 veku, a zatim i nekoliko puta obnovljena u narednim vekovima.

Opširnije
Palata Ca’ Rezzonico

Palata Ca’ Rezzonico je ogromno barokno zdanje smešteno na desnoj obali Grand kanala. Izgradnja objekta trajala je od 1660 do 1750 godine, izgradnju palate započeo je Baldassarre Longhena, a završio Giorgio Massari. Danas se u palati nalazi muzej Venecije iz 18 veka.

Opširnije
Zlatna palata

Velepna Gotska palata izgrađena u 15 veku, proznatljiva po svojim prelepim skulpturama i dekoracijama. Fasada palate je nekada bila prekrivena zlatom pa otuda i naziv objekta Zlatna palata.

Opširnije