Etno sela, salaši i vajati u Zagrebu
Etno selo Stara lonja

Dođite u srce Lonjskoga polja u Etno selo “Stara Lonja” koje se nalazi u selu Lonji i uživajte u netaknutoj prirodi, tišini hrastovih šuma, čistom vazduhu, kreketu žaba i poju ptica. Dođite i budite opet ono što jeste, ono što ste nekada bili bez civilizacije, buke automobila, gradskih gužvi i nervoze.

Opširnije
Etno selo Kumrovec

Staro selo Kumrovec uređeno je po principu muzeja pod otvorenim nebom sa primercima narodnog graditeljstva zagorskog kraja. Muzej „Staro selo Kumrovec“ je jedini muzej ovog tipa u Hrvatskoj. Osim Titove kuće, zanimljivo je videti i ostale autentične kuće i građevine, staru seosku školu, kovačnicu kao i seosku kapelu sv. Roka.

Opširnije
Stari grad Velika Kladuša

“Stari grad” je hotelsko-ugostiteljsko turistički kompleks smešten na ranoj srednjevjekovnoj tvrđavi. Spada u kategoriju "revitalizovanih istorijskih objekata" i zbog korišćenja tradicionalnih elemenata bosanske arhitekture predstavlja jedinstvenu građevinu u zemlji i svetu. Poseduje 10 luksuznih apartmana kao i u 22 sobe.Pogodan je i za održavanje naučnih simpozijuma, kulturno-umetničkih programa, lik

Opširnije