Plaže na Zakintosu
Plaža Tsilivi

Plaža Tsilivi se nalazi na 6 kilometara od glavnog grada Zakintos. Letovalište Tsilivi privlači brojne posetioce svake godine. Hoteli, apartmani i studija za iznajmljivanje, restorani, barovi, noćni klubovi, prodavnice i taverne su dostupne svim gostima.

Opširnije
Plaža Plaka

Veoma blizu sela Vassilikos, na kraju Vassilikos poluostrva, nalazi se mala plaža Plaka, sa peščanim obalama i plitkom čistom vodom.

Opširnije
Plaža Ksigia

Ksigia je divna plaža koja se nalazi 20km severno od Zakintosa. Ovo je jedna od najpopularnijih plaža na ostrvu i okružena je stenama i bujnim zelenilom.

Opširnije
Plaža Dafni

Za razliku od drugih plaža u ovoj oblasti, put do Dafni je u prilično lošem stanju sa mnogo rupa.

Opširnije
Plaža Argasi

Argasi Plaža se nalazi u istoimenom letovalištu, 5 kilometara od glavnog grada Zakintos. Argasi je duga zlatna peščana plaža koja se proteže jedan kilometar i nudi širok spektar sportskih objekata. Odmaralište Argasi ima mnogo hotela, barova i prodavnica.

Opširnije
Plaža Agios Sostis

Agios Sostis je prilično mala i slikovita plaža na 11-om kilometru, jugozapadno od grada Zakintos, na južnoj obali ostrva. Plaža nudi spektakularnu lepotu zbog neobično formiranog kamenja, malih pećina i borovih šuma. Postoji mogućnost iznajmljivanja turističkih čamaca, radi obilaska okoline ostrva.

Opširnije
Plaža Spiantza

Spiantza je lepa plaža koja se nalazi 16 km južno od grada Zakintos. Ovo je jedna od najdužih plaža na ostrvu i prekrivena je mekim peskom i šljunkom.

Opširnije
Plaža Porto Zoro

Ova lepa peščana plaža nalazi se 17 kilometara od glavnog grada Zakintosa. Voda je ovde čista i kristalno providna.

Opširnije
Plaža Kalamaki

Kalamaki plaža se nalazi na istočnoj strani zaliva Laganas, oko 7 kilometara južno od glavnog grada Zakintos.

Opširnije
Plaža Gerakas

Gerakas Zante se smatra jednom od najatraktivnijih plaža Zakintosa.

Opširnije
Plaža Agios Nikolaos

Plaža Agios Nikolaos dobila je svoje ime po maloj crkvi koja stoji na dalekom levom kraju.

Opširnije
Plaža Bouka

Nalazi se severno od grada Zakintos u neposrednoj blizini plaže u Cviliju. Bauka je mala plaža, idealna za one koji vole mirniju atmosferu. Pored same plaže nalazi se nekoiko ugostiteljskih objekata.

Opširnije
Plaža Alikes

Jedna od najboljih plaža na ostrvu, nalazi se u istoimenom letovalištu 18 km severozapadno od Zakintosa. Plaža pruža odlišne mogućnosti za surfovanje i bavljenje sportovima na vodi. Prednost ove plaža je ta što je izrazito popularna kod svih generacija.

Opširnije
Plaža Alykanas

Plaža se nalazi u istoimenom turističkom centru oko 20 km severozapadno od grada Zakintos. Plaža je peščana, opremljena plažnim mobilijarom, a u neposrednoj blizini plaže nalaze se brojni restorani, barovi i taverne.

Opširnije
Plaža Makris Gialos

Makris Gialos (Makris Jalos) plaža nalazi se 30 km severno od grada Zakintos. Plaža obično nema gužve tokom leta, jer nije organizovana. Međutim, Makris Gialos plaža ima kamenitu obalu i kristalno čistu vodu, idealnu za ronjenje. Njene vode su prilično duboke, tako da treba obratiti pažnju na decu.

Opširnije
Plaža Banana

Banana je najveća plaža ostrva Zakintos, nalazi se 14km ( 20min vožnje ) od Zakintos grada. Ona je poznata po egzotičnim vodama koje sijaju ispod sunčeve svetlosti. Banana je u potpunosti organizovana sa suncobranima za iznajmljivanje. Cena ležaljke je 4-5€ po osobi, dok se piće i hrana plaćaju posebno. Plaža je peščana.

Opširnije
Plaža Navagio

Plaža Navagio (Shipwreck) je najpoznatija plaža Zakintosa i jedna od najpoznatijih u celoj Grčkoj. Karakteristična je kako po jedinstvenom stenovitom ambijentu i tirkiznoj boji mora, tako i po brodu koji se nalazi na plaži od sedamdesetih godina kada se grupa švercera nasukala i razbežala.

Opširnije