Muzeji na Zakintosu
Narodni muzej Vertzagio

Po ulasku u Vertzagio narodni muzej imaćete utisak da je vreme zauvek stalo i vratilo se unazad u doba vaših predaka. 200 godina istorije se odvija pred vama, podsećajući vas kako je različit i težak bio svakodnevni život naših predaka. Spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinja i trpezarija su predstavljene tačno onako kakve su bile, sa svim svakodnevnim stvarima i priborom koji su bili potrebni za kuvanje, mlevenje i alatima koji su koriš

Opširnije
Muzej post vizantijskog perioda

Zakintos je ostrvo bogate kulture i lepote. Jedan od najpopularnijih muzeja, Post Vizantijski muzej, nalazi se u gradu Zakintos, sa druge strane Solomos trga. Izgrađen je 1953. godine, nakon zemljotresa. Post Vizantijski muzej poseduje bogatu zbirku raznih crkvenih predmeta, vrhunski isklesana remek-dela, post-vizantijskih ikona, drvena umetnička dela, rezbarije od drveta koje datiraju iz 16.tog veka, rekonstruisanih fresaka i fantastičan mod

Opširnije
Prirodnjački Muzej Helmi

Helmi je jedini prirodnjački muzej na Zakintosu. Ovde vas čeka više od 3.000 raznih uzoraka, od minerala do fosila.

Opširnije
Post-Vizantijski muzej umetnosti

Muzej se nalazi u centru glavnog grada, na južnoj strani trga Solomos, izgrađen je nakon zemljotresa 1953 godine i poseduje bogatu zbirku crkvenih predmeta, isklesanih remek dela, post vizantijskih ikona, dvrvene skulpture i rezbarije iz 16 veka.

Opširnije
Prirodni muzej Helmis

Muzej se nalazi u mestu Agia Marina u samom središtu ostrva, 15 km od glavnog grada. Netaknuda priroda koja ukružuje muzej, eksponati koji predstavljaju floru i faunu Zakintosa su dovoljan razlog za posetu.

Opširnije
Muzej Grigorios Xenopoulos

Muzej je posvećen dramskom piscu Grigoriju Ksenopoulosu, osnovan je 1998 godine. U prostorijama muzeja izložene su pored porodičnih stvari neki od rukopisa, novela, brošura, letaka i fotografija.

Opširnije