Turističke atrakcije na Zakintosu
Vetrenjače

Posle vožnje kroz prelepe predele bujne vegetacije, maslinjaka i zlatnih polja kukuruza, stići ćete do Volimes vetrenjača. Obe vetrenjače su sada pretvorene u sobe za iznajmljivanje, tako da ne možete videti njihovu unutrašnjost, ali to vas neće sprečiti da im se divite spolja.

Opširnije
Trg Solomos

Ako se u sumrak nađete na trgu koji je obasjan suncem i predivnim bojama, more i palme će vas podsetiti da ste negde na egzotičnoj lokaciji, gde je raj za opuštanje, uživanje i zabavu. Trg je prepun statua važnih ličnosti ostrva uključujući Dionysiosa Solomosa (trg nosi njegovo ime), pesnika Ugo Foscolo, kompozitora Paul Karrer, i statua slobode. Trg je takođe okružen predivnim zgradama kao što su Vizantijski muzej, biblioteka, Kultur

Opširnije
Trg Svetog Marka

Trg Svetog Marka, zajedno sa Solomos trgom, spada među dva najvažnija trga na ostrvu. Na trgu Svetog Marka su se dogodili mnogi događaji od istorijskog značaja.

Opširnije
Svetionik Korithi

Ako se nađete na rtu Korinthi morate posetiti ovaj kameni svetionik. Svetionik je izgrađen 1897, a visok je 9,5 metara. Odavde možete gledati u beskrajno plavo more.

Opširnije
Kanjon Clay

Ovaj kanjon se nalazi u blizini Gerakas plaže, i vredi ga posetiti.

Opširnije
Grad Zakynthos

Glavni grad i luka Zakintosa se zove Zakintos grad ili Zante, i u njemu živi oko 10.000 stanovnika.

Opširnije
Plave Pećine

Plave pećine su dostupne samo putem mora, ali ta činjenica nije ih sprečila da budu jedna od glavnih atrakcija ovog grčkog ostrva, naročito u određenim periodima dana.

Opširnije
Panorama - restoran taverna

Restoran Panorama je verovatno najbolji vidikovac na celom Zakintosu, sa koga se pruža izuzetan pogled na glavni grad i luku. Do panorame se dolazi putem koji vodi severno od grada pored mora, prema mestu Planos, gde postoji skretanje levo uzbrdo odmah na izlazu iz grada. Nije problem naći pravi put pošto je skretanje za vidikovac dobro obeleženo (tabla sa natpisom "Panorama"), takođe i svako naredno račvanje puteva do destinacije pos

Opširnije
Trg Solomos

Ovo je glavni trg u gradu, trg je dobio ime po čuveno pesniku Dionisiosu Solomosu čija se i statua nalazi na trgu.

Opširnije