Verski objekti na Zakintosu
Manastir Panagia Skopiotissa

Manastir Panagia Skopiotissa je najstarija crkva na ostrvu. Izgrađena je sredinom 15. veka, a 1534. je predata porodici noblesa Logotheton kojima pripada pečat i dan danas. Crkva je izgrađena u obliku krsta na mestu hrama Artemisa i okružena je ruševinama nekadašnjeg manastira. Unutar crkve su predivne zidne ukrašene slikama svetaca i ikona Panagia Skopitissa.

Opširnije
Crkva Device Keriotissa

Lepo održavani trotoari crkve privlače dosta pažnje, posebno na mestima gde postoje šareni detalji. Crkva je impresivna sa svojim prirodnim bojama, reljefnim prozorima i stubovima koji podsećaju na antičke. Zvonik je takođe impresivan sa puno detalja.

Opširnije
Crkva gospe od andjela

Crkva gospe od andjela je mala, slikovita, kamena crkva posvećena Bogorodici. Izgrađena je 1687. godine, ali je uništena u zemljotresu 1953. godine. Vrlo brzo je restauirana i vraćena joj je prvobitna forma. Izvan i iznad ulaznih vrata uklesana je u kamenu ikona Bogorodice okružene anđelima, a iznad levih vrata se nalazi dvoglavi feniks i Arhanđel Mihailo.

Opširnije
Crkva Agios Nikolaos

Posetite crkvu Agios Nikolaos koja se nalazi na brdu Anemodouri u selu Ano Gerakario, odakle se pruža prekrasan pogled na dolinu, more, nebo, planine, tradicionalne kuće, farme i priobalna sela. Iz jedne tačke vidi se bujna zelena dolina Zakintosa i njegova gusta vegetacija, vinogradi, drveće, farme i planina, a sa druge strane moguće je videti more i obale sela koje se protežu od Alikesa do Vasilikosa .

Opširnije
Crkva svetog Dionisa

Ovo je najveća crkva u gradu, posvećena je zaštitniku ostrva, sagrađena je 1948 godine. Posebno je značajna za stanovnike ostrva s obzirom da je to jedina građevina u gradu koja je preživela veliki zemljotres 1953. godine, kada je ceo grad građen iz početka. Crkva je kao i sve druge na ostrvu rađena po ugledu na Crkvu Sv. Marka u Veneciji, kao posledica viševekovne mletačke vladavine ostrvom, a taj stil karakteriše

Opširnije