Grčka, zemlja bogate istorije, prelepih plaža i ukusne mediteranske kuhinje, često se nalazi na vrhu liste destinacija za letovanje sa decom. Ova zemlja nudi ne samo prelepe peščane plaže i tirkizno more već i mnoge aktivnosti i atrakcije koje će zadovoljiti i najmlađe putnike. U ovom članku, istražićemo najbolja mesta u Grčkoj za letovanje sa decom kako biste mogli da planirate savršen odmor za celu porodicu.

24.09.2023.
Hanioti, Halkidiki
Hanioti se nalazi na poluostrvu Halkidiki i jedno je od omiljenih mesta za porodični odmor. Ovde ćete pronaći prelepe plaže sa plitkim vodama koje su savršene za decu. Takođe, u blizini se nalaze brojne prodavnice, restorani i taverne gde možete uživati u tradicionalnim grčkim specijalitetima. Za dodatnu zabavu, možete posetiti i obližnji vodeni park ili organizovati izlet brodom.

Rodos
Ostrvo Rodos je savršeno mesto za porodično letovanje zbog svoje bogate istorije i prelepih plaža. Deca će biti oduševljena posetom Srednjovekovnom gradu Rodosu, gde mogu istraživati drevne zamkove i zidine. Takođe, ostrvo nudi mnoštvo vodenih sportova kao što su snorkeling i ronjenje.

Krf
Krf je još jedno prelepo ostrvo koje je idealno za porodično letovanje. Ovde ćete pronaći neke od najlepših plaža u Grčkoj, ali i mnoge zanimljive aktivnosti za decu. Posetite Aqualand, jedan od najvećih vodenih parkova u Evropi, ili se uputite na vožnju čamcem duž obale kako biste istražili skrivene uvale.

Skiatos
Ostrvo Skiatos, deo Sporada arhipelaga, poznato je po svojim slikovitim plažama i bogatom prirodnom lepotom. Plaže poput Koukounaries i Lalaria Beach su posebno popularne među porodicama. Ovde možete iznajmiti čamac ili se uputiti na vožnju brodom do obližnjih ostrva kako biste istražili netaknutu prirodu.

Atina
Iako Atina nije obalni grad, prestonica Grčke nudi mnogo zanimljivih aktivnosti za decu. Posetite Akropolj i naučite o antičkoj istoriji ili se uputite u Nacionalni arheološki muzej. Takođe, možete se prošetati po čuvenoj Plaki četvrti i uživati u tradicionalnim grčkim obrocima.

Kasandra, Halkidiki
Kasandra, drugi deo poluostrva Halkidiki, takođe je odličan izbor za porodično letovanje. Ovde ćete pronaći prelepe plaže i mnoge mogućnosti za vodene sportove. Takođe, možete organizovati izlete u obližnje šume i planine kako biste istražili prirodne lepote ovog regiona.

Nezavisno od toga za koje mesto u Grčkoj se odlučite, sigurno je da ćete imati nezaboravno porodično letovanje. Grčka nudi savršenu kombinaciju sunca, plaža, kulture i zabave za sve članove porodice. Ne zaboravite da se prepustite grčkom gostoprimstvu i uživate u ukusnoj hrani tokom vašeg boravka. Vaša deca će zasigurno stvoriti uspomene koje će nositi sa sobom tokom celog života.

Ako tražite jeftine apartmane u Grčkoj za porodice sa decom, posetite forzatravel.rs.